lunedì 16 luglio 2018

clafoutis di ciliegie senza glutine - GLUTEN FREE cherry clafoutis



Il Clafoutis è un dessert francese originario della regione francese Limousin, tradizionalmente realizzato con ciliegie nere. Ne esistono varianti che utilizzano altri frutti quali ciliegie rosse, susine, prugne, mele, pere, mirtilli o more. Quando si usano altri frutti al posto delle ciliegie, il dolce viene chiamato flaugnarde.

The clafoutis comes from the Limousin region of France, and while black cherries are traditional, there are numerous variations using other fruits, including red cherries, plums, prunes, apples, pears, cranberries or blackberries. When other kinds of fruit are used instead of cherries, the dish is properly called a flaugnarde.

Both Italian and English version.

Confettura di ananas - Pinapple jam



Both Italian and English version

domenica 3 giugno 2018

Rosolio - Rose liqueur


Both Italian and English version

Sciroppo di menta - homemade mint syrup





Se avete una pianta di menta potete preparare facilmente lo sciroppo di menta e conservarlo per la preparazione di ottime bibite, granite, gelati e dolci.

If you have a min
t plant you can easily prepare mint syrup to be preserved for the preparation of good drinks, snow cones, ice creams and sweets.

Both Italian and English version

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