Both Italian and English version
Ingredienti:
1 kg di ananas (già pulito - circa 2)
350 gr. di zucchero
1 limone (succo, polpa e scorza)
Preparazione:
Pulire l'ananas eliminando la buccia e il torsolo.
Tagliare la polpa a fettine sottili e metterle in una casseruola capiente.
Aggiungere lo zucchero, la scorza grattugiata e il succo spremuto del limone.
Aggiungere lo zucchero, la scorza grattugiata e il succo spremuto del limone.
Cuocere a fiamma bassa, mescolando di tanto in tanto per 15 minuti.
Frullare con un mixer a immersione. Cuocere per altri 5 minuti.
Versare la marmellata ancora bollente in vasetti di vetro sterilizzati. Chiudere con il tappo e capovolgere i vasetti fino al completo raffreddamento.
Conservare in luogo fresco e asciutto.
Conservare in luogo fresco e asciutto.
English version
Ingredients:
1 kg of pineapple (already clean - around 2 fruits)
Ingredients:
1 kg of pineapple (already clean - around 2 fruits)
350 grs. of sugar
1 lemon (juice, pulp and zest)
Directions:
Clean the pineapple by eliminating the peel and the core.
Directions:
Clean the pineapple by eliminating the peel and the core.
Cut the pulp to thin slices and put them in a big pan.
Add the sugar, the lemon grated zest and the juice squeezed.
Cook the jam to low flame mixing from time to time for 15 minutes.
Beat to a pulp with an immersion mixer. Cook for other 5 minutes.
Pour the hot jam in glass jars sterilized. Close with the cork and turn upside-down the jars till complete cooling.
Preserve in fresh and dry place.
Beat to a pulp with an immersion mixer. Cook for other 5 minutes.
Pour the hot jam in glass jars sterilized. Close with the cork and turn upside-down the jars till complete cooling.
Preserve in fresh and dry place.
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