Both Italian and English recipe.
Ingredienti (per uno stampo da 26):
250 gr di farina
125 gr di burro morbido (temperatura ambiente)
60 gr di zucchero
1 uovo
1 pizzico di sale
la scorza di 1/2 limone
Preparazione:
Mettere tutti gli ingredienti nella planetaria (gancio a foglia). Azionare fino a quando l'impasto non diventa una palla. Non lavorare troppo per non scaldare l'impasto.
Avvolgere la palla in pellicola.
Lasciare riposare nel frigorifero per 30 minuti.
Stendere nello stampo.
Farcire.
Infornare a 180-200° per 30 minuti.
English version
Ingredients:
250 grams of plain flour
125 grams softened butter (unsalted)
60 grams of sugar
1 egg
1 pinch of salt
1/2 lemon zest
Directions:
Process all ingredients in a food processor until mixture when mixture forms a ball.
Wrap in plastic wrap and refrigerate for at least half an hour.
Preheat oven to 200 degree Celsius. Roll out the pastry on a lightly floured surface to a 3mm-thick disc. Line a round 26cm (base measurement) fluted tart tin.
Fill it with your favourite stuffing.
Bake for 30 minutes.
125 gr di burro morbido (temperatura ambiente)
60 gr di zucchero
1 uovo
1 pizzico di sale
la scorza di 1/2 limone
Preparazione:
Mettere tutti gli ingredienti nella planetaria (gancio a foglia). Azionare fino a quando l'impasto non diventa una palla. Non lavorare troppo per non scaldare l'impasto.
Avvolgere la palla in pellicola.
Lasciare riposare nel frigorifero per 30 minuti.
Stendere nello stampo.
Farcire.
Infornare a 180-200° per 30 minuti.
English version
Ingredients:
250 grams of plain flour
125 grams softened butter (unsalted)
60 grams of sugar
1 egg
1 pinch of salt
1/2 lemon zest
Directions:
Process all ingredients in a food processor until mixture when mixture forms a ball.
Wrap in plastic wrap and refrigerate for at least half an hour.
Preheat oven to 200 degree Celsius. Roll out the pastry on a lightly floured surface to a 3mm-thick disc. Line a round 26cm (base measurement) fluted tart tin.
Fill it with your favourite stuffing.
Bake for 30 minutes.