Se avete una pianta di menta potete preparare facilmente lo sciroppo di menta e conservarlo per la preparazione di ottime bibite, granite, gelati e dolci.
If you have a mint plant you can easily prepare mint syrup to be preserved for the preparation of good drinks, snow cones, ice creams and sweets.
Both Italian and English version
500 g di acqua
750 g di zucchero
50 g di foglie di menta
buccia di un limone
Preparazione:
Lavare e asciugare bene le foglie di menta fresca.
Polverizzare con il mixer 50 grammi di zucchero con le foglie di menta.
50 g di foglie di menta
buccia di un limone
Preparazione:
Lavare e asciugare bene le foglie di menta fresca.
Polverizzare con il mixer 50 grammi di zucchero con le foglie di menta.
Versare in una pentola l'acqua, i restanti 700 g di zucchero e la buccia di limone. Portare ad ebollizione. Unire la menta polverizzata, mescolare e lasciar bollire 2-3 minuti. Lasciare raffreddare e riposare per 12-24 ore.
Filtrare il composto, imbottigliare e chiudere bene col tappo .
Conservare in un luogo fresco , asciutto e lontano dalla luce.
Filtrare il composto, imbottigliare e chiudere bene col tappo .
Conservare in un luogo fresco , asciutto e lontano dalla luce.
English version
Ingredients:
500 grams of water
750 grams of castor sugar
50 grams s of fresh mint leaves
peel of a lemon
Preparation:
Wash and dry well the leaves of fresh mint.
Mix in the foodprocessor 50 grams of sugar with the mint leaves, till powder.
Pour in a pot the water, the remaining 700 grams of sugar and the peel of lemon. Bring to boil. Add the powdered mint to water, stir and let it boil for 2-3 minutes. Leave it cool and then rest for 12-24 hours.
Filter the mixture, put into a bottle and to close with the cork.
Preserve it in a fresh place, dry and away from the light.
Preparation:
Wash and dry well the leaves of fresh mint.
Mix in the foodprocessor 50 grams of sugar with the mint leaves, till powder.
Pour in a pot the water, the remaining 700 grams of sugar and the peel of lemon. Bring to boil. Add the powdered mint to water, stir and let it boil for 2-3 minutes. Leave it cool and then rest for 12-24 hours.
Filter the mixture, put into a bottle and to close with the cork.
Preserve it in a fresh place, dry and away from the light.
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