sabato 3 novembre 2018

Pasta frolla morbida - Soft shortcrust pastry



Questa frolla è morbida e perfetta per crostate con crema all'interno.
This short pastry is soft and perfect to be filled with creams.


Both Italian and English version


Ingredienti:
300 gr. di farina
130 gr. di burro tagliato a pezzetti e a temperatura ambiente
100 gr. di zucchero
3 uova
8 gr. di lievito per dolci
scorza di limone grattugiata
1 pizzico di sale

Preparazione:
Mettere tutti gli ingredienti nella planetaria e lavorare velocemente. Fare una palla, avvolgere con la pellicola  e mettere a riposare in frigorifero per almeno 30 minuti prima di utilizzare.

English version

Ingredients:
300 grams of cake flour
130 grams of butter, diced, then softened to room temperature
100 grams of sugar
3 eggs
8 grams of baking powder
grated zest of lemon
1 pinch of salt

Directions:
Put all the ingredients in the bowl of a stand mixer, using the paddle attachment and mix all together without whipping.
Make a ball and wrap it in ceiling film. Chill for at least half an hour in the refrigerator.

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