venerdì 27 luglio 2018

Confettura di prugne - Plum jam



Both Italian and English version

Ingredienti:

1 kg di prugne (snocciolate)
1 mela golden
350 gr. di zucchero
1 cucchiaio di aceto di mele

Preparazione:
Snocciolare le prugne e tagliarle in 4 parti. Sbucciare la mela ed eliminare il torsolo.
Tagliare la mela a tocchetti e mettere la frutta in una casseruola capiente.
Aggiungere lo zucchero e l'aceto di mele.
Cuocere a fiamma bassa, mescolando di tanto in tanto per 15 minuti.
Frullare con un mixer a immersione. Cuocere per altri 5 minuti.
Versare la marmellata ancora bollente in vasetti di vetro sterilizzati. Chiudere con il tappo e capovolgere i vasetti fino al completo raffreddamento.
Conservare in luogo fresco e asciutto.

English version

Ingredients:
1 kg of fresh plums (stalks removed)
350 grs. of sugar
1 tsp of apple vinegar

Directions:
Remove stalks from plums and cut them in 4 slices. Eliminate the peel and the core from the apple. Cut it to small pieces and put all the fruits in a big pan.
Add the sugar and the apple vinegar.
Cook the jam to low flame mixing from time to time for 15 minutes.
Beat to a pulp with an immersion mixer. Cook for other 5 minutes.
Pour the hot jam in glass jars sterilized. Close with the cork and turn upside-down the jars till complete cooling.
Preserve in fresh and dry place.

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