Both Italian and English version
Ingredienti:
300 gr. di farina
200 gr. di burro
100 gr. di mandorle
100 gr. di zucchero
1 pizzico di sale
50 gr. di cioccolato fondente
Preparazione:
Tritare finemente le mandorle e unirle allo zucchero, la farina e il pizzico di sale.
Mescolare bene, unire poi il burro (ammorbidito) a tocchetti e iniziare ad impastare fino ad ottenere un composto della consistenza di una frolla.
Ricavare tante palline (della grandezza di una ciliegia) e disporre sulla teglia con carta forno.
Mettere le teglie in frigorifero per almeno un'ora (in cottura le palline rimarranno "in forma").
Mettere le teglie in frigorifero per almeno un'ora (in cottura le palline rimarranno "in forma").
Preriscaldare il forno a 170° e cuocere per 8-9 minuti.
Lasciare raffreddare per 10 minuti circa. Nel frattempo sciogliere il cioccolato a bagno maria (io nel microonde).
Mettere un po' di cioccolato sulla parte piatta di un biscotto e appoggiarvi sopra l'altro biscotto.
English version
Ingredients:
300 grams of flour
200 grams of butter (unsalted)
100 grams of almonds
100 grams of sugar
1 pinch of salt
50 grams of bittersweet chocolate
Directions:
Finely chop the almonds and add them to the sugar, the flour and a pinch of salt.
Mix well, then add the butter (softened) into pieces and begin to knead until the mixture is the consistency of a pastry.
Derive a lot of balls (about the size of a cherry) and place on baking sheet on pans.
Put the pans in the refrigerator for at least an hour (during baking the balls will remain in "good shape").
Preheat oven to 170 degrees and bake for 8-9 minutes.
Allow to cool for about 10 minutes. Meanwhile melt the chocolate in a double boiler (I put it in the microwave).
Put some chocolate on the flat side of a cookie and then put above the other cookie.
English version
Ingredients:
300 grams of flour
200 grams of butter (unsalted)
100 grams of almonds
100 grams of sugar
1 pinch of salt
50 grams of bittersweet chocolate
Directions:
Finely chop the almonds and add them to the sugar, the flour and a pinch of salt.
Mix well, then add the butter (softened) into pieces and begin to knead until the mixture is the consistency of a pastry.
Derive a lot of balls (about the size of a cherry) and place on baking sheet on pans.
Put the pans in the refrigerator for at least an hour (during baking the balls will remain in "good shape").
Preheat oven to 170 degrees and bake for 8-9 minutes.
Allow to cool for about 10 minutes. Meanwhile melt the chocolate in a double boiler (I put it in the microwave).
Put some chocolate on the flat side of a cookie and then put above the other cookie.
Questi sono in assoluto i miei biscotti preferiti...però li ho sempre e solo mangiati...e mai fatti...direi che devo provarli! Grazie per la ricetta!
RispondiEliminaunospicchiodimelone!