1 rotolo di pasta sfoglia rettangolare
1 mela
15 g zucchero
1/2 limone
q.b. burro fuso
q.b. zucchero a velo
q.b. marmellata di albicocche
Preparazione:
Preparazione:
- Sbucciare e grattugiare la mela.
 - Aggiungere lo zucchero, la scorza grattugiata e il succo di limone. Mescolare.
 - Tagliare la pasta sfoglia in rettangoli (io 8).
 - Effettuare tagli verticali a distanza di un cm l'uno dall'altro e dal bordo per metà di ogni rettangolo.
 - Spennellare di burro fuso la metà di ogni rettangolo.
 - Piegare ogni sfoglia a metà, tenendo verso l'alto il semi rettangolo senza tagli.
 - Posizionare al centro un cucchiaino di marmellata, aggiungere un cucchiaino di mele grattugiate. 

 - Richiudere a formare un triangolo.
 - Ripetere l’operazione per tutte le altre sfoglie.
 - Trasferire le sfoglie in una teglia rivestita con carta forno con la parte con i tagli rivolta verso l'alto.
 - Spennellare con il burro fuso e spolverizzare con lo zucchero a velo.
 - Cuocere in forno caldo a 200 °C per 15-20 minuti.
 - Spolverizzare con zucchero a velo prima di servire.
 
English version
Ingredients:
1 rectangular puff pastry sheet
1 apple
15 g sugar
1/2 lemon 
q.s. melted butter
q.s. icing sugar 
q.s. apricot jam
Preparation:
- Peel and grate the apple.
 - Add sugar, grated rind and lemon juice. Mix.
 - Cut the puff pastry into rectangles (I made 8).
 - Make vertical cuts at a distance of one cm from each other and from the edge to half of each rectangle.
 - Brush half of each rectangle with melted butter.
 - Fold each rectangle in half, holding up the semi rectangle without cuts.
 - Place a teaspoon of jam in the center, add a teaspoon of grated apple.
 - Close to form a triangle.
 - Repeat for all other rectangles.
 - Transfer the turnovers to a baking sheet lined with baking paper with the part with the cuts facing upwards.
 - Brush with melted butter and sprinkle with icing sugar. Bake in hot oven at 200 ºC for 15-20 minutes.
 - Sprinkle with powdered sugar before serving.
 
Consume immediately as soon as they cool. They can be stored for 1-2 days in a sealed container.

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