A delicate and amazing dessert for the Christmas period.
La ricetta originale è della mia amica Taly.
Original receipe is from my friend Taly.
Both Italian and English version.
Ingredienti (per 4-6 candele di diversa misura):Per i cannoli:
150 gr. di farina 00
50 gr. di margarina
40 gr di zucchero a velo
1 uovo piccolo
1/2 cucchiaino di estratto di vaniglia
mandorle a lamelle
Per la ganache:
100 ml di panna fresca
100 gr di cioccolato bianco
Per il caramello delle fiammelle:
2 cucchiai di zucchero semolato
1/2 cucchiaio d'acqua
Preparazione:
preparazione dei cannoli:
preparazione dei cannoli:
Amalgamare in una ciotola tutti gli ingredienti, ad eccezione delle mandorle, fino ad ottenere una palla di impasto liscio ed omogeneo. Avvolgere in pellicola trasparente e lasciarlo riposare in frigo per mezz’ora.
Stendere l'impasto dello spessore di 3 mm e tagliare dei rettangoli di altezze diverse tra i 4 e i 10 cm (a vostro piacimento). Per ciò che riguarda la larghezza, arrotolare il rettangolo sullo stampo per cannoli e sigillare perfettamente senza sovrapporre l'impasto.
Disporre i cannoli su una teglia rivestita di carta da forno e infornare a 180 °C per 15-20 minuti, fino a doratura. Lasciare raffreddare ed estrarre i cannoli dagli stampi, delicatamente.
Preparazione della ganache:
Fondere il cioccolato nella panna. Raffreddare la crema in frigorifero. Montare la ganache con le fruste fino ad ottenere una crema spumosa.
Disporre i cannoli su una teglia rivestita di carta da forno e infornare a 180 °C per 15-20 minuti, fino a doratura. Lasciare raffreddare ed estrarre i cannoli dagli stampi, delicatamente.
Preparazione della ganache:
Fondere il cioccolato nella panna. Raffreddare la crema in frigorifero. Montare la ganache con le fruste fino ad ottenere una crema spumosa.
Preparazione delle fiammelle:
Preparare il caramello, mettendo a sciogliere lo zucchero nell'acqua sul fuoco a fiamma bassissima. Cuocere per qualche minuto fino a quando non avrà un colore dorato/ambrato.
Versare metà cucchiaino di caramello su uno stuzzicadenti posato su carta da forno, dando la forma di una fiamma.
Composizione:
Spennellare i cannoli esternamente con un lieve strato di ganache e fare aderire le mandorle a lamelle. Posizionare le candele sul vassoio e farcirle con la ganache aiutandovi con una sacca a poche.
Infilare una fiammella di caramello in ogni cannolo. Le candele sono pronte!!!
Infilare una fiammella di caramello in ogni cannolo. Le candele sono pronte!!!
Conservare il dolce in frigorifero fino a 30 minuti prima di servire.
English version
For the cannolis:
150 grs. of flour 00
50 grs. of margarine
40 grs of confictioner sugar
1 egg (small)
1/2 teaspoon of vanilla extract
slivered almonds
For the ganache:
100 mls of fresh cream
100 mls of fresh cream
100 grs of white chocolate
For the caramel of the tiny flames:
2 spoons of granulated sugar
2 spoons of granulated sugar
1/2 spoon of water
Directions:
preparation of the cannolis:
In a bowl mix all the ingredients, but the almonds, till you get a ball smoothed. Wrap it in transparent film and let it rest in the refrigerator for half an hour.
Roll the dough (thickness of 3 mm) and cut some rectangles of different heights between 4 cms and 10 cms (at your leisure). For what concerns the width, roll up the rectangle on the cannoli mold and perfectly seal it without overlapping.
preparation of the cannolis:
In a bowl mix all the ingredients, but the almonds, till you get a ball smoothed. Wrap it in transparent film and let it rest in the refrigerator for half an hour.
Roll the dough (thickness of 3 mm) and cut some rectangles of different heights between 4 cms and 10 cms (at your leisure). For what concerns the width, roll up the rectangle on the cannoli mold and perfectly seal it without overlapping.
Put the cannolis on a baking sheet and bake to 180 °C for 15-20 minutes, till golden. Leave to cool and then extract the cannolis from the molds gently.
Preparation of the ganache:
Melt the chocolate in the cream. Cool the chocolate cream in refrigerator. Whisk the chocolate cream to get a foamy cream. Preparation of the ganache:
Preparation of the tiny flames:
Prepare the caramel starting melting the sugar into the water on the fire low. Cook it for a few minutes up to when it won't have a golden color.
Pour half teaspoon of caramel on a toothpick on baking paper, giving to it the form of a flame.
Composition:
Brush externally the cannolis with a thin layer of ganache and let the almonds stick on them. Put the candles on the serving tray and fullfil them with the ganache with the help of a pastry bag. Insert a flame of caramel in every cannoli. The candles are ready!!! Put the dessert in the fridge for at least half an hour berfore serving.
Prepare the caramel starting melting the sugar into the water on the fire low. Cook it for a few minutes up to when it won't have a golden color.
Pour half teaspoon of caramel on a toothpick on baking paper, giving to it the form of a flame.
Composition:
Brush externally the cannolis with a thin layer of ganache and let the almonds stick on them. Put the candles on the serving tray and fullfil them with the ganache with the help of a pastry bag. Insert a flame of caramel in every cannoli. The candles are ready!!! Put the dessert in the fridge for at least half an hour berfore serving.
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