Both Italian and English version
Ingredienti:300 gr. di farina
1 cucchiaino di lievito
1 pizzico di sale
150 gr. di burro morbido
125 gr. di zucchero
1 uovo
1 cucchiaino di estratto di vaniglia
10 gr. + 30 gr. di cacao
Istruzioni:
Mettere tutti gli ingredienti secchi, ad esclusione del cacao nella planetaria. Mescolare. Aggiungere il burro, lo zucchero, l'uovo e l'estratto di vaniglia. Mescolare fino ad ottenere una palla compatta.
Dividere il composto in 2/3 e 1/3 (biscotti e impronte leopardate). Dividere il composto più piccolo in due parti (una leggermente più piccola dell'altra). Alla piu' piccola aggiungere 30 grammi di cacao. Impastare fino ad ottenere un bel colore marrone scuro. Agggiungere 10 grammi di cacao a quella leggermente più grande. Impastare fino ad ottenere un colore marroncino. Ricoprire con pellicola e far riposare in frigo per un'ora.
Stendere la pasta marrone scuro in un rettangolo di 0,3 cm di spessore. Realizzare un cilindro con la pasta marroncina.
Posizionare il cilindro all'interno del rettangolo. Arrotolare senza che la parte scura copra completamente il cilindro.
Mettere il cilindro in freezer per 15 minuti.
Preriscaldare il forno a 170°.
Stendere la frolla ad uno spessore di 0,6 cm.
Togliere il cilindro dal freezeer e tagliare a fettine sottili.
Posizionare sulla frolla.
Appoggiare sulla frolla della pellicola e passare il mattarello per fare aderire le impronte.Rimuovere la pellicola e tagliare i biscotti con un coppapasta.
Infornare per 15 minuti.
English version
Ingredients:
300 grams of all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
Ingredients:
300 grams of all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
Pinch of salt
150 grams of butter, softened
125 grams of sugar
1 egg
1 teaspoon vanilla extract
150 grams of butter, softened
125 grams of sugar
1 egg
1 teaspoon vanilla extract
10 grams +30 grams cocoa powder, divided
Directions:
Directions:
In the food processor mix first flour, baking powder and salt. Then add butter, sugar, egg and vanilla extract. Mix until cookie dough forms.
Divide cookie dough in 2/3 +1/3 . Take 1/3 and divide into two bowls (one a little bit bigger than the other). To the littlest bowl add 30 grams of cocoa powder. Mix. To the other, add 10 grams of cocoa powder. Mix. You should end up with white, light brown and dark brown cookie dough. Cover bowls with plastic wrap and refrigerate for at least 1 hour.
Divide cookie dough in 2/3 +1/3 . Take 1/3 and divide into two bowls (one a little bit bigger than the other). To the littlest bowl add 30 grams of cocoa powder. Mix. To the other, add 10 grams of cocoa powder. Mix. You should end up with white, light brown and dark brown cookie dough. Cover bowls with plastic wrap and refrigerate for at least 1 hour.
Roll dark brown dough into a long, flat rectangle (0,3 cm thick). Roll light brown dough into a long cylinder, the same width as the flat rectangle. Place cylinder onto rectangle and wrap sides of rectangle up and over cylinder, making sure its ends do not meet.
Wrap in plastic wrap and freeze for 15 minutes.
Preheat oven to 360 degrees Fahrenheit. Line a baking tray with parchment paper.
Cover prep surface with flour and roll out white dough (0,6 cm thickness).
Preheat oven to 360 degrees Fahrenheit. Line a baking tray with parchment paper.
Cover prep surface with flour and roll out white dough (0,6 cm thickness).
Remove brown dough roll from freezer and cut into thin slices. Shape slices into leopard spots and spread over white dough.
Cover with plastic and roll out dough.
Place cookies on lined baking tray and bake for 15 minutes, or until golden brown.
Serve once cold.
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