mercoledì 7 febbraio 2018

Orange souffle' cake



Both Italian and English version


Ingredienti (20 cm diametro):
150 gr. di farina
4 uova
2 arance medie (succo) e scorza grattugiata
150 gr. di zucchero
1/2 litro di latte
  Preparazione:
Preriscaldare il forno a 180°.
Montare le uova con lo zucchero. Grattugiare la scorza delle arance e spremerle.Aggiungere la farina e la scorza grattugiata. Intiepidire il latte ed aggiungerlo al composto. Infine aggiungere il succo d'arancia. Versare il composto in uno stampo a cerniera imburrato ed infarinato.
Cuocere per un'ora.

English version

Ingredients (8" spring-release tin):
150 grams of flour
4 eggs
2 medium size orange (both grated zest and juice)
150 grams of sugar
1/2 liter of milk

Directions:
Preheat oven to 180 Celsius degrees.
Butter and flour a 5x9 inch loaf pan. 

In a large bowl, using an electric mixer, beat eggs and sugar on medium-high until fluffy, 3 minutes. Grate orange zest, and then squeeze the oranges. Add flour and orange zest to eggs, Warm milk  and add it to the mixture till incorporated, then orange juice. Pour batter into tin. Bake 60 minutes.

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