Both Italian and English version
0,5 lt. di alcool a 95°
0,75 lt. di acqua
0,6 kg. di zucchero semolato
120 gr. di bucce d'arancia (4 grosse arance)
Con questi ingredienti si ottiene circa 1,5 lt di liquore a 28 gradi.
Preparazione:
Pelare le arance a fettine sottili facendo attenzione a non includere anche la parte bianca. Riporre le bucce in un contenitore di vetro con il tappo insieme all'alcool. Tappare e lasciare riposare per qualche giorno. Separare l'alcool dalle bucce e metterlo in un recipiente capiente.Bollire l'acqua con lo zucchero.Lasciar raffreddare. Aggiungere lo sciroppo all'alcool. Mescolare. Filtrare il distillato nelle bottiglie e lasciare riposare per una settimana prima di consumarlo.
English version
Ingredients:
0,5 lt. alcool 95°
0,75 lt. water
0,6 kg. white sugar
120 gr. orange zest
120 gr. orange zest
You will obtain 1,5 lt. of liqueur, 28° vol.
Directions:
Peel the oranges, to be almost paper thin with no white pith. Put them inside a
sealable glass container along with the alcohol. Seal, then let this mixture steep for one week. Boil water with sugar. When cold put in a big container together with alcohol separated from zests. Strain mixture through a filter into your bottle or jar for storage. Let it sit for 1 weeks more before using to let flavors mellow.
sealable glass container along with the alcohol. Seal, then let this mixture steep for one week. Boil water with sugar. When cold put in a big container together with alcohol separated from zests. Strain mixture through a filter into your bottle or jar for storage. Let it sit for 1 weeks more before using to let flavors mellow.
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